-Sla navigatie over.
Mail
HvU

De Cliënt van Social Work

Toelichting

Kennismaken met de klant

 

Rijk materiaal voor onderzoek en voor praktijkverkenning.

 

Deze serie portretten is gemaakt door studenten van de propedeuse van de deeltijdopleiding Social Work aan de Hogeschool Utrecht in het kader van de brede oriëntatie op werkveld en beroep. Studenten onderzochten op een oriënterend niveau beroepsorganisaties, beroepskrachten, praktijkresultaten en vooral cliënten.

Elk portret is de weerslag van hoe professionals kijken naar een cliënt. Het zijn dus geen verhalen van de personen over zichzelf, zoals op de site Kleine verhalen. De portretten zijn gebaseerd op werkelijk bestaande personen en situaties, maar anoniem verwerkt. Bij elk portret is een gegevensbestand gemaakt met vakliteratuur, internetsites, adressen, enz.

De portretten kunnen dienen als onderzoeksmateriaal, als bron voor het opstellen van een casus, maar uiteraard in de eerste plaats om kennis te maken met mogelijke cliënten of deelnemers uit het werkveld.

Elk portret bestaat uit twee delen: een diavoorstelling en een informatiebestand. De diavoorstelling start automatisch na het aanklikken. Het kan zijn dat het openen enige tijd duurt, afhankelijk van de snelheid van uw computer en netwerk. De informatiebestanden zijn kleiner van omvang en openen sneller.

Kees J.M. van Haaster

 

 

Zie ook de disclaimer